top of page

Om oss

Järfälla Musikkår är en traditionell blåsorkester med träblås, brass och slagverk. Cirka 35 musiker, många av dem professionella, spelar i musikkåren som sedan 1996 dirigeras av Åke Hedbom.

 

Åke Hedbom är en musiker med bred bakgrund med examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hans huvudinstrument är tuba och kontrabas, men spelar även och undervisar i alla brassinstrument och piano samt dirigerar Järfälla Musikkår. Han är även aktiv som musiker i Stockholm.

Järfälla Musikkår som grundades 1957 av Bengt Hedbom, Åkes far, har genom åren turnerat nära 30 gånger utomlands. Orkestern har turnerat två gånger i USA. Den första turnén gick till Åland, den senaste till Österrike och Tyskland 2019.

Bland höjdpunkterna i musikkårens snart 60-åriga historia kan nämnas audiens hos Påven i samband med turné till Rom tillsammans med fotbollslaget Roma. Järfälla Musikkår har spelat på fotbollsmatcher, medverkat i radio och TV med kända svenska artister, samt spelat för det svenska kungahuset.

Järfälla Musikkår har som mål att sprida och verka för traditionell svensk blåsmusik samt den svenska blåsorkestertraditionen. Repertoaren är bred; från marscher och folkmusik till klassisk musik, filmmusik och musikalmusik. Även inom orkestern finns det musiker som skrivit fina arrangemang.

Järfälla är en förort norr om Stockholm. Musikkåren repeterar varje måndag i en skolaula i Järfälla. Orkestern bär gröna uniformer med Järfällas emblem. Musikkåren driver sin verksamhet med ett litet bidrag från Järfälla Kommun och med stort engagemang och entusiasm från medlemmarna och stöd från publik och supporters.

 

Järfälla Musikkår är ansedd att vara en av de främsta blåsorkestrarna I Sverige.

 

Klicka här för ytterligare historik

 

bottom of page